Hrvatska obrtnička komora ima zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje novog Vodiča dobre higijenske prakse i HACCP vodiča za ugostiteljstvo i regionalnih edukacija na ovu temu, koje provodimo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.
Datum: 9. listopada 2025.
Vrijeme: 11:00 sati
Mjesto: Edukacijski centar Udruženja obrtnika Rijeka, Vukovarska 21, Rijeka
Zašto je ovaj Vodič važan?
Sigurnost hrane jedno je od ključnih područja u poslovanju svakog ugostitelja. Europska unija i Republika Hrvatska redovito usklađuju zakonodavstvo s novim stručnim i znanstvenim spoznajama, a s njima se moraju usklađivati i vodiči dobre prakse.
HACCP sustav i Dobra higijenska praksa:
- pomažu ugostiteljima prepoznati i kontrolirati moguće opasnosti u rukovanju hranom,
- nude jasne i praktične mjere koje se lako primjenjuju u svakodnevnom radu,
- osiguravaju višu razinu zaštite gostiju i povjerenje potrošača,
- olakšavaju inspekcijski nadzor i usklađenost s propisima.
Novi sektorski vodič, službeno potvrđen od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 28. srpnja 2025., izrađen je upravo s ciljem da ugostiteljima pruži jednostavan, razumljiv i primjenjiv alat za vođenje poslovanja u skladu s propisima.
Što Vas očekuje na predstavljanju?
- predstavljanje sadržaja vodiča i njegovih praktičnih primjena u ugostiteljstvu,
- pojašnjenje zakonskih obveza i nadolazećih izmjena u području sigurnosti hrane,
- savjeti stručnjaka kako HACCP uvesti i primijeniti bez nepotrebnog administrativnog opterećenja,
- prilika za postavljanje pitanja i razmjenu iskustava s kolegama i predstavnicima institucija.
Prezentaciju vodiča i edukaciju održat će mr. Vedrana Jurčević Podobnik, dipl. ing., voditeljica projekta i stručnjakinja za sigurnost hrane.
Prijave Vas molimo uputiti na e-mail adresu: uo.rijeka@hok.hr uz navođenje:
- Ime i prezime vlasnika obrta
- Naziv obrta
- Kontakt broj mobitela
Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.
Udruženje obrtnika Rijeka
Vukovarska 21, Rijeka
tel.: +385 (0)51 372 114, +385 (0)51 377 176