Crofish 2022. – međunarodni sajam ribarstva

Crofish 2022. – međunarodni sajam ribarstva

CROFISH sajam ribarstva. ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi jedini je takav događaj na području Republike Hrvatske.

Cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske, te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i marikulture.

Obrtnička komora Istarske županije kao neprofitna specijalizirana udruga obrtnika ulaže velike napore u savjetovanju, poticanju i razvoj gospodarstva općenito, posebice obrtništva u čijem sastavu je ribarstvo izuzetno prisutno i važno. 

Tijekom održavanja sajma planirano je održavanje niza popratnih događanja, od kojih naglašavamo tribine, specijalizirana predavanja i susrete partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima. Cilj je sajma jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.

Ove će godine na Crofishu biti prisutan cijelokupni ribarski sektor, sve kordinacije, grupacije i nijihovi predstavnici koji će održati sastanke sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva, a biti će uključeni kako u stručna događanja tako i u direktnu komunikaciju sa samim izlagačima radi iskazivanja njihovih potreba.

Na sajmu će također prisustvovati različiti klasteri sektora (akvakulture i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Mjesto održavanja: Poreč, sportska dvorana Žatika (odmah na ulazu u Poreč iz smjera Pazina)

Datum održavanja: 25. – 27. 11. 2022.

Radno vrijeme sajma za posjetitelje:
Petak, 25.11.2022. od 12:00-19:00 sati
Subota, 26.11.2022. od 10:00-19:00 sati
Nedjelja, 27.11.2022. od 10:00-19:00 sati

Ulaz na sajam je besplatan tijekom sva 3 dana održavanja sajma. 

U neposrednom okruženju dvorane Žatika nalazi se veliko parkiralište, no nema brige ukoliko je ono zauzeto, jer se u bližoj okolici dvorane Žatika nalazi nekoliko parkirališta udaljenih svega 10-tak minuta hoda.

Cijeli program sajma možete pogledati na linku:

Za posjetitelje (crofish.eu)