Od srpnja završava horizontalni pristup mjerama za očuvanje ranih mjesta

Od srpnja završava horizontalni pristup mjerama za očuvanje ranih mjesta

objavljeno u: Novosti

Na jučerašnjoj, 65. sjednici Vlade Republike Hrvatske, premijer Plenković najavio je ulazak u fazu kreiranja novih radnih mjesta, ustvrdivši da je Vlada ostvarila sve ciljeve politike očuvanja radnih mjesta. “To podrazumijeva da od srpnja završavamo s horizontalnim pristupom mjerama za očuvanje radnih mjesta i prelazimo na prilagođeni pristup ovisno o potrebama pojedinog sektora u budućnosti”, poručio je i pojasnio da će Vlada u dogovoru s predstavnicima poslodavaca pojedinih sektora pratiti kretanja i na vrijeme reagirati u slučaju potrebe, a u aktivnu politiku zapošljavanja Vlada će tijekom ove godine uložiti više od milijardu kuna.

Vlada je, naime, za očuvanje radnih mjesta dosada izdvojila 11,7 milijardi kuna, a kada se tome pridodaju doprinosi koji su oprošteni, to je sve skupa 17 milijardi kuna. Tu je mjeru, dodao je, koristilo 120 tisuća poslodavaca i gotovo 700 tisuća radnika.

Premijer Plenković također je napomenuo da se nastavlja i s provedbom mjere skraćenog radnog vremena, za poduzetnike kojima je zbog korona krize smanjen opseg posla. Unutar te mjere, koja, kako je rekao, ostaje na snazi do kraja godine, pokriva se do 90 posto plaće s doprinosima, a najviše 3.600 kuna plus doprinosi.

Vlada će, istaknuo je, nastojati povezati daljnje potpore i s procesom cijepljenja protiv koronavirusa.

Izvor: www.vlada.hr