Riječkim obrtnicima omogućeno pristupačnije obrazovanje, stjecanje stručnih kompetencija i brže uključivanje na tržište rada

Riječkim obrtnicima omogućeno pristupačnije obrazovanje, stjecanje stručnih kompetencija i brže uključivanje na tržište rada

objavljeno u: Novosti

FOTKA_1U Visokoj poslovnoj školi PAR potpisan je sporazum u sklopu projekta Zajednička nabava između Visoke poslovne škole PAR i Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena. Sporazum su potpisali doc. dr. sc. Gordana Nikolić, dekanica PAR-a i Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka.

Predsjednik Sertić naglasio je da je iznimno zadovoljan suradnjom i uvjetima koje je Visoka poslovna škola PAR ponudila za sve članove Udruženja, članove uže obitelji i njihove zaposlenike. „Zahvaljujem se našem novom partneru, Visokoj poslovnoj školi PAR, što je prepoznalo Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena kao gospodarski subjekt koji broji 3200 članova, tj. 9000 članova, ako ubrojimo zaposlenike i članove obitelji koji participiraju u radu obrta. Na temelju takvog broja Visoka poslovna škola PAR je odobrila popuste i omogućila našim članovima pristupačnije obrazovanje, stjecanje stručnih kompetencija i brže uključivanje na tržište rada. Cjeloživotno obrazovanje je nužno u današnjem modernom svijetu gdje se događaju brze promjene. Svjedoci smo da svatko mora ulagati u edukaciju ukoliko želi napredovati, pridonositi razvoju društva i biti konkurentan na tržištu. Siguran sam da je ovakav način suradnje pravi put za pomoć obrtnicima kako bi se svojim stručnim znanjima bolje pozicionirali na tržištu.“ – istaknuo je Sertić.

Dekanica Nikolić navela je da PAR provodi 5 studijskih programa (Poslovno upravljanje, Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu, Upravljanje financijama, Upravljanje malim i srednjim poduzećima te Upravljanje u sportu. Od programa Cjeloživotnog obrazovanja polaznici mogu birati između stručnih usavršavanja i osposobljavanja, raznih formalnih i neformalnih programa za osobni i profesionalni rast te edukacija iz područja managementa, financija, marketinga i prodaje te komunikacije, vođenja timova, delegiranja, motiviranja i sl. kao i pohađati specijalizirane radionice u sklopu Gastro akademije. Pozvala je sve da se pridruže stručnom usavršavanju za poslove voditelja/ice izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova te digitalni marketing koji uskoro započinju.