Sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije

Sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije

U Kući halubajskega zvončara u Viškovu održana je 6.6.2024. sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

Nakon redovnog radnog dijela sjednice, na kojem je predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr. sc. Emil Priskić članove Skupštine izvijestio o radu Komore u protekloj godini i prvih pet mjeseci 2024. godine, održana je i podjela majstorskih diploma i uvjerenja o stručnoj osposobljenosti kandidatima koji su ispitu pristupili na ovogodišnjim ispitnim rokovima. Čestitamo svim kandidatima, posebno budućim obrtnicima i želimo im puno uspjeha!

Sjednici je prisustvovala i Sanja Udović, općinska načelnica Općine Viškovo, koja se obratila okupljenim te navela kako ova vrlo razvijena općina, sa 18 000 stanovnika, ima bogat program mjera za razvoj poduzetništva.

Po završetku sjednice Skupštine predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr. sc. Emil Priskić uručio je priznanje predsjedniku Udruženja obrtnika Rijeka Ivici Zbašniku za 55. obljetnicu Udruženja obrtnika Rijeka te je organiziran i razgled Kuće Halubajskega zvončara.

Kuća Halubajskega zvončara, jedinstveni je objekt u kojem je na jednom mjestu prikazana tradicija Halubajskih zvončara i ostala nematerijalna kulturna dobra koja se nalaze na području Općine Viškovo, a koja su upisana i na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine.