3. Banovina gastro fest u Petrinji

3. Banovina gastro fest u Petrinji

Na Trgu Matice hrvatske u Petrinji 8. lipnja 2024. godine započeo je treći po redu Petrinjski ulični festival, PUF koji je ove godine spojen s Banovina gastro festom. Organizatori su bili Turistička zajednica Grada Petrinje i Udruženje obrtnika Petrinja, Glina, Topusko.

Festival je otvorila gradonačelnica Magdalena Komes koja je zahvalila Turističkoj zajednici Grada Petrinje i Udruženju obrtnika Petrinja, Glina, Topusko na organizaciji manifestacije s bogatim programom za sve uzraste, ali i obrtnicima iz raznih krajeva Hrvatske koji su došli u Petrinju i koji su ponudili posjetiteljima bogatstvo okusa cijele Hrvatske.

O bogatom programu više je kazala direktorica TZGP Kristina Suppe također pojasnivši kako su ove godine spojena dva festivala. Pojasnila je kako je Petrinjski ulični festival namijenjen prije svega najmlađim sugrađanima budući da se primijetio dobar odaziv obitelji s djecom nižeg uzrasta na različite manifestacije. Osim bogatog programa za djecu, sve okupljene dočekala je i ugostiteljska i gastronomska ponuda kao i štandovi OPG-ovaca. Ponuđene delicije posjetitelji su mogli kušati uz simboličnu donaciju jer je festival imao i humanitarnu notu te su tako prikupljena sredstva namijenjena Društvu Naša djeca Petrinja.

Predsjednica  Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko Snježana Prpić pojasnila je kako je na ovom, trećem po redu Gastro festu Banovina sudjelovalo 21 udruženje obrtnika iz različitih dijelova Hrvatske koja su pripremala tradicionalna jela njihovog kraja. Istaknula je i novinu na ovogodišnjem festivalu. Naime, pojasnila je kako su organizirali jedan štand na kojem su strani radnici koji su trenutno na radu u Petrinji ponudili također specijalitete iz svojih krajeva.

Ispred Udruženja obrtnika Rijeka na 3. Banovina gastro festu bili su nazočni predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Ivica Zbašnik i tajnica Udruženja obrtnika Rijeka Hana Kalac.