Forum Mladi u poduzetništvu u Centru tehničke kulture Rijeka

Forum Mladi u poduzetništvu u Centru tehničke kulture Rijeka

Centar tehničke kulture Rijeka bio je domaćin Foruma „Mladi u poduzetništvu“. U petak, 17. studenog 2023. od 12:00 do 15:00 sati u Centru tehničke kulture Rijeka okupilo se se šest zanimljivih predavačica koje su svoje znanje o poduzetništvu mladih, mjerama za zapošljavanje i raznim drugim aktivnostima za mlade predstavile zainteresiranima.

Voditeljica Centra za mlade RI Connect Ivana Rubeša predstavila je aktivnosti Centra za mlade RI Connect.

Na Forumu su se predstavile Iva Ribarić, Viša savjetnica – koordinatorica za gospodarstvo i promociju Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke i ambasadorica za mlade Grada Rijeke koja je na forumu odgovorila na pitanje „što Grad Rijeka radi za razvoj poduzetništva mladih?“.

Zatim je Andrea Oštrić Petropoli, koordinatorica za EU projekte u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci predstavila poduzetničke programe za studente, kao i Ivana Vinski, rukovoditeljica Odjela za mjere aktivne politike zapošljavanja Područne službe Rijeka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja je predstavila mjere aktivne politike zapošljavanja za mlade.

Na kraju su se predstavile Maria Grbac, projektna asistentica u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin koja je predstavila aktivnosti RRA Porin za mlade poduzetnike, kao i Ana Jerković, projektna asistentica u RRA Porin koja je predstavila Europe Direct mrežu.

Ispred Udruženja obrtnika Rijeka na Forumu „Mladi u poduzetništvu“ sudjelovale su tajnica Udruženja obrtnika Rijeka Hana Kalac i savjetnica Udruženja obrtnika Rijeka Petra Heberling.