Humanitarna Maškarana „jota“ riječkih obrtnika za djecu Udruge DIRA iz Rijeka

Humanitarna Maškarana „jota“ riječkih obrtnika za djecu Udruge DIRA iz Rijeka

objavljeno u: Novosti

Rekordnih 24.000,00 kn za opremanje kabineta senzorne integracije za  djecu s teškoćama u razvoju

Humanitarna Maškarana „jota“ riječkih obrtnika za djecu Udruge DIRA iz Rijeka

Rekordnih 24.000,00 kn za opremanje kabineta senzorne integracije za  djecu s teškoćama u razvoju

Projekt opremanja kabineta senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju Udruge DIRA iz Rijeke od danas je bogatiji za 24.000,00 kn. Iznos je to koji je udruženje obrtnika  Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena, u sklopu 15. humanitarne manifestacije „Maškarana „jota“ sakupilo donacijama, dobrovoljnim prilozima i prodajom više od 600 porcija brodeta, palente kumpirice i barem još toliko čaša Vrbničke žlahtine.

„Prikupljena sredstva na današnjoj manifestaciji i donacije koje prikupimo na humanitarni račun omogućit će opremanje kabineta senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju Udruge DIRA iz Rijeke. Posjetitelji su uživali u odličnoj atmosferi za koju su bili zaduženi grupa Kantriders i voditeljica Matea Krmpotić. Publika nije krila oduševljenje kada su prekrasne Marinero djevojke, djevojčice i meštar Sandi okupirali prostor Trga 128. brigade  Hrvatske vojske i oduševile kreacijama. Naime, članice Sekcije krojača i modnih dizajnera, frizerke, vizažistice i cvjećarke riječkog Udruženja prekrasnom revijom pokazale su što sve mogu napraviti vješte i vrijedne obrtničke ruke te na taj način uveličale veliku jubilej.“ Rekao je potpredsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Ivica Zbašnik.

I najzahtjevnija nepca bila su i više nego zadovoljna brodetom koji se danas prodavao na Korzu, a za kuhanje istog glavni „krivac“ je bio poznat ugostitelj riječkog Udruženja, Hrvoje Margan, koji je kazao: „U padeli promjera 1,5 metra danas se kuhalo 100 kg lignji, 20 kg sipa, po 30 kg kapule i još toliko kila rajčice, 12 litara ulja i 6 litara crnog vina i drugih tajnih sastojaka , a palentu kumpiricu su pripremili master chefovi iz Udruge Palentar. Završni „touch“ u kuhanju preko 600 porcija brodeta dali su, osim riječkih ugostitelja i učenika Ugostiteljske škole Opatija, i mnogi uvaženi gosti, suradnici i prijatelji, a najistaknutiji „pomagači“ bili su izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil, trenutno „razvlašteni“ gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Jastrebarsko Stipe Bučar, meštar Sandi i mnogi drugi.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, posebno je ponosan  što se radi o humanitarnoj, tradicionalnoj hvalevrijednoj manifestaciji te kaže: „Od 1.  jota, koja se održala 2007. godine, prikupljeno je preko 132.000,00 kn. Odlična posjećenost i prihvaćenost iste, uz potporu Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, koje su i ove godine donirale sredstva, Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke te  ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinijela je održavanju 15. „jote“. Podsjetio bih sve koji nisu  mogli prisustvovati današnjoj manifestaciji, a željeli bi biti dio ove humanitarne priče da humanitarna akcija traje do 10.07.2022. godine i da svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na račun humanitarne akcije otvoren u Erste banci IBAN: HR 14 240 2006 15 00 119 714“.

Na manifestaciji je prisustvovala i predsjednica Udruge DIRA iz Rijeke, Doris Kovačić, koja nije krila zadovoljstvo i zahvalnost što je ovogodišnja Maškarana „jota“ Udruženja obrtnika Rijeka posvećena Udruzi DIRA te kaže: „Velika mi je čast i zadovoljstvo da je ova hvalevrijedna manifestacija ove godine kuhala za našu djecu. Zahvaljujem se Udruženju obrtnika Rijeka što su prepoznalo našu Udrugu, tj. našu djecu kojoj je pomoć uistinu potrebna. Zahvaljujući donaciji bit će uvelike olakšan put opremanja senzorne sobe za provođenje senzorne terapije čiji se troškovi penju i do 50.000,00 kn“.

„Ovom, prvenstveno humanitarnom, a zatim gastronomsko-turističkom manifestacijom riječki se obrtnici aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka.“ Zaključuje Sertić.

I na kraju, predsjednik Sertić se zahvalio pokroviteljima, supokroviteljima, partnerima i sponzorima: „Zahvalio bih se Odjelu gradske uprave za poduzetništvo grada Rijeke, našem glavnom pokrovitelju s kojima imamo dugogodišnju, uspješnu suradnju, zatim Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, supokroviteljima Turističkoj zajednici grada Rijeke, Metro Cash&Carry, Erste banci i Adria oil-u, partneru         HEP-Opskrbi. Zahvaljujem se i našim sponzorima: Harboor food&bar, Ugostiteljskoj školi Opatija, Gospoji PZ, MP Stini, NK Rijeci, Tia partneru, Tiskari Sušak, Autoprijevozniku Maršanić Goranu, soboslikaru De Martiniju, Udruzi Palentar, cvjetarnama Floramy, Jona i Pascucci, frizerskim salonima Chic, Freeze, Studio Divus VS, Tanja i Meo, vizažistima Beauty atelier Mia, Studio Ivona Obrić, Studio Divus VS i Beauty salon Žana te krojačkim salonima Botun, Dajana, D’Image, Lilium Dresses, Butik Rival, Ela, My leather story i Rubi porubi.

UKRATKO O UDRUŽENJU OBRTNIKA RIJEKA

Udruženje obrtnika Rijeka dio je jedinstvenog sustava Hrvatske obrtničke komore i treće je najveće Udruženje obrtnika u Hrvatskoj koje okuplja nešto više od 3600 članova – obrtnika s područja gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena. Udruženje provodi razne projekte i aktivnosti koje su u interesu obrtnika i njihovog poslovanja.

Posebice ističemo projekt „Zajednička nabava“ čije besplatno članstvo osigurava dodatne popuste i pogodnosti u poslovanju svakog našeg obrtnika i dobrovoljnog člana. Svrha ovoga Projekta je olakšati poslovanje našim članovima u postupku nabave goriva, struje, sirovina, opreme, repromaterijala i usluga, a s ciljem da ostvarene uštede višestruko premašuju godišnji iznos komorskog doprinosa.