OPREZ! Poslovni adresari – ponuda, a ne obveza

OPREZ! Poslovni adresari – ponuda, a ne obveza

objavljeno u: Novosti

Nastavno na već poznatu praksu dostave ponuda za upis podataka obrta u komercijalne poslovne adresare, primijetili smo novu praksu dostave ponuda privatnim iznajmljivačima. Ponude najčešće pristižu poštom u obliku dopisa uz priloženu uplatnicu za plaćanje cijene u visini oko 300,00 kn.

Molimo obratite pažnju da se ne radi o obvezi nego o ponudi. Nemate obvezu prihvatiti ponuđeno niti objavljivati svoje podatke. Sve obvezne pristojbe kod otvaranja obrta plaćaju se prije upisa u Obrtni registar. Skrećemo pažnju da potpisom i ovjerom ponude dajete izjavu volje o prihvaćanju ponude i narudžbi za uvrštavanje u adresar po ponuđenoj cijeni i uvjetima. Stoga ne potpisujte i ne šaljite dobiveni obrazac natrag pošiljatelju ako niste sigurni da želite naručiti objavu vaših podataka u ponuđenom adresaru i za to platiti traženu cijenu. U slučaju nepotpunog razumijevanja ponude i onoga što Vam se nudi, osobito na nekom stranom jeziku, budite dodatno oprezni.

Obratite se stručnoj osobi za pomoć, a na raspolaganju smo vam i u Udruženju obrtnika Rijeka (tel.: 372 114 ili e-pošta: uo.rijeka@hok.hr) te u Savjetodavnoj službi Hrvatske obrtničke komore (tel.: 072 000 026 ili elektroničkom poštom putem portala http://infos.hok.hr/postavite_pitanje).