Istječe rok za prijavu na tečajeve osposobljavanja propisana Zakonom

Istječe rok za prijavu na tečajeve osposobljavanja propisana Zakonom

objavljeno u: Novosti

Podsjećamo članove da sutra istječe rok za prijave na sljedeće tečajeve:

  1. “Osposobljavanje za pružanje prve pomoći“

– Poslodavci su u skladu s odredbama Zakona o zaštiti na radu obvezni organizirati i osigurati pružanje prve pomoći radnicima i drugim osobama do pružanja hitne medicinske pomoći. U tom smislu proizlazi obveza osigurati nazočnost najmanje jednog radnika osposobljenog za pružanje prve pomoći na svakom radilištu i u radnim prostorijama gdje istodobno radi dva do 50 radnika.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

  1. “Osposobljavanje za gašenje početnog požara“

– Osposobljavanje za gašenje početnog požara obavezno je za sve zaposlenike i vlasnike           obrta (i u slučaju kada djelatnost obrta obavlja samo vlasnik) prema Zakonu o zaštiti od požara (NN 92/10). Ukoliko je osoba već osposobljena za gašenje početnog požara nije potrebno ponavljati osposobljavanje.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

  1. “Osposobljavanje za rad na siguran način – administrativni poslovi i rad na računalu“

– Poslodavac je obvezan (određeno Zakonom o zaštiti na radu) na temelju procjene rizika, osposobiti radnika za rad na siguran način, i to: prije početka rada; kod promjena u radnom postupku; kod uvođenja nove radne opreme ili njezine promjene; kod uvođenja nove tehnologije; kod upućivanja radnika na novo mjesto rada i kod utvrđenog oštećenja zdravlja uzrokovanog opasnostima, štetnostima ili naporima na radu. Ukoliko je zaposlenik već osposobljen za rad na siguran način za administrativne poslove i rad na računalu kod trenutnog poslodavca nije potrebno ponavljati osposobljavanje.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

Rok za prijavu na navedene seminare je četvrtak, 05.11.2020. godine!

Udruženje obrtnika Rijeka će u 2020. godini samo jednom organizirati i sufinancirati trošak navedenih tečajeva.