Prijave za tečaj “Osposobljavanje za rad na siguran način – administrativni poslovi i rad na računalu“

Prijave za tečaj “Osposobljavanje za rad na siguran način – administrativni poslovi i rad na računalu“

objavljeno u: Novosti

Udruženje obrtnika Rijeka poziva svoje članove da se prijave na tečaj “Osposobljavanje za rad na siguran način – administrativni poslovi i rad na računalu“ koji će se održati na adresi Udruženja, Vukovarska 21 (Edukacijski centar u prizemlju zgrade).

S obzirom na iskazani interes, tečaj će se održati u jutarnjem i/ili popodnevnom terminu.

Prijedlog termina:

  1. 10.11.2020. (utorak) u 16,00 sati
  2. 13.11.2020. (petak) u 8,00 sati

            Rok prijave do četvrtka, 05.11.2020.g.!

Tečaj će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite RH i preporuka HZJZ.

Osposobljavanje za rad na siguran način određeno je Člankom 27.  Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine br. 71/14; 118/14; 94/18; 96/18). Poslodavac je obvezan, na temelju procjene rizika, osposobiti radnika za rad na siguran način, i to: prije početka rada; kod promjena u radnom postupku; kod uvođenja nove radne opreme ili njezine promjene; kod uvođenja nove tehnologije; kod upućivanja radnika na novi posao, odnosno na novo mjesto rada i kod utvrđenog oštećenja zdravlja uzrokovanog opasnostima, štetnostima ili naporima na radu.

Ukoliko je zaposlenik već osposobljen za rad na siguran način za administrativne poslove i rad na računalu kod trenutnog poslodavca nije potrebno ponavljati osposobljavanje. Osposobljavanje je poslodavac obvezan (ponovno) provesti u slučaju promjene, odnosno pojave novih rizika (npr. promjena radnog mjesta kod istog poslodavca), neovisno o tome je li s tim u vezi već izmijenio ili dopunio procjenu rizika.

Pravo prijave na tečaj imaju svi obrtnici i dobrovoljni članovi Udruženja, njihovi zaposlenici te članovi obiteljskog kućanstva sukladno Zakonu o obrtu, uz uvjet da im dug komorskog doprinosa ne premašuje dva kvartala (456,00 kn).

Za dvije osobe iz istog obrta/tvrtke će trošak osposobljavanja u potpunosti snositi Udruženje obrtnika Rijeka. Za svaku sljedeću osobu unutar istog obrta/tvrtke cijena tečaja iznosi 85,00 kn (uključen PDV; osnovna cijena tečaja iznosi 100,00 kn – 15% popusta).

Za potrebe prijave potrebno je navesti sljedeće:

  1. termin tečaja na koji se prijavljujete;
  2. naziv, adresa sjedišta i OIB obrta/tvrtke;
  3. status (obrtnik /član obiteljskog kućanstva/zaposlenik) i
  4. kontakt broj na koji vas možemo nazvati u slučaju dodatnih informacija.

Prijaviti se možete na jedan od ponuđenih termina na sljedeći e-mail: cehovi@obrtnici-rijeka.hr najkasnije do četvrtka, 05.11.2020.g.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na e-mail cehovi@obrtnici-rijeka.hr ili putem telefona 051/372 114.