Odluka o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

objavljeno u: Novosti

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Ovom Odlukom se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uvode se nužne mjere za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 50 sudionika.

Organizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 50 sudionika obvezni su teritorijalno nadležnoj službi civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite putem elektroničke pošte županijskog centra 122, najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja, dostaviti obavijest o održavanju okupljanja.
Obavijest obvezno sadrži:
– svrhu, mjesto, dan i vrijeme održavanja okupljanja
– podatke o kontakt osobi
– očekivani broj sudionika.
Organizatori okupljanja na kojima je prisutno više od 50 sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika sukladno uputama i preporukama HZJZ-a.

Evidenciju je organizator obvezan čuvati najmanje 14 dana.

Za vrijeme okupljanja svi sudionici obvezni su pridržavati se općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ako se utvrdi da je netko od sudionika okupljanja zaražen virusom SARS-CoV-2, organizator okupljanja je obvezan u najkraćem roku, pisanu evidenciju sudionika dostaviti teritorijalno nadležnoj službi civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite putem elektroničke pošte županijskog centra 112 (rijeka112@civilna-zastita.hr).

Odluka se primjenjuje od 13. listopada 2020.

 

Tekst Odluke možete pronaći OVDJE.

Odluka na koju se odnosi ova izmjena nalazi se OVDJE.