Besplatna radionica procjene rizika korištenjem OiRA alata- frizeri i vlasnici frizerskih salona

Besplatna radionica procjene rizika korištenjem OiRA alata- frizeri i vlasnici frizerskih salona

objavljeno u: Novosti

Udruženje obrtnika Rijeka, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, će za svoje članove, frizere i vlasnike frizerskih salona održati besplatnuradionicu vezanu uz korištenje OiRA alata za procjenjivanje rizika u petak 16.10.2020. godine, s početkom u 10,00 sati preko aplikacije Microsoft Teams.

 

Za sudjelovanje na radionici potrebno je imati:

kompjutor (tablet ili laptop) s pristupom internetu, a poželjno je imati i pametan telefon s pristupom internetu (ali nije uvjet).

Za sudjelovanje vam nisu potrebni kamera ni mikrofon.

Napominjemo da ćete link dobiti od Komunikacijskog laboratorija (kako ne bi bilo zabune da je SPAM).

 

Cilj radionice:

Predstaviti besplatnu internetsku aplikaciju OiRA i način njezina korištenja.

 

Radionicu će voditi:

Stručnjak za područje zaštite na radu iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, uz čije ćete upute moći sami započeti postupak izrade procjene rizika za Vaš frizerski salon, te ju kasnije prema potrebi ažurirati.

 

Procjena rizika nastala uz pomoć OiRA alata u skladu je s Pravilnikom o izradi procjene rizika NN 112/14 i 129/19.

OiRA alat za procjenu rizika je jednostavan za korištenje, edukativan, uvijek lako dostupan, a koristeći se njime smanjujete troškove poslovanja, te ujedno doprinosite dobrobiti Vaših zaposlenika.

 

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

 

Napominjemo kako se sukladno članku 4. stavku 2. Zakona o zaštiti na radu odredbe Zakona ne odnose na obrtnika koji obrt obavlja sam kao ni na poslodavca kojeg zastupa jedna fizička osoba koja je ujedno i jedini radnik poslodavca, osim kada za njih određene aktivnosti obavljaju osobe na radu (npr. naučnici). Unatoč tome, i oni se mogu uključiti u rad radionice i dobiti korisne informacije o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu.

 

Prijave, molimo vas, pošaljite na e-mail: uo.rijeka@hok.hr do srijede, 14.10. 2020. godine.