Poziv poreznim obveznicima na dobrovoljni ispravak poreznih prijava

Poziv poreznim obveznicima na dobrovoljni ispravak poreznih prijava

objavljeno u: Novosti

Putem međunarodne razmjene informacija na području oporezivanja, Porezna uprava je zaprimila podatke o hrvatskim poreznim obveznicima koji posluju s društvima iz drugih država članica i trećih zemalja preko Internetskih platformi koje će detaljno analizirati i usporediti s podacima u informacijskom sustavu Porezne uprave, a radi utvrđivanja jesu li ispravno prijavljene porezne obveze.

 

Radi dobrovoljnog ispravljanja poreznih prijava svi porezni obveznici se mogu javiti u nadležne ispostave Porezne uprave putem preporučenih kanala (ePorezne, a u slučaju potrebe za izravnim kontaktom sa službenikom Porezne uprave poduzetnici se upućuju na korištenje telefonskih brojeva objavljenih na Internet stranici Porezne uprave). Porezna uprava osigurat će nesmetanu komunikaciju svim navedenim kanalima kako bi poduzetnici i građani ostvarivali svoja prava i ispunili obveze bez potrebe izravnog dolaska u prostorije Porezne uprave.

Podsjećamo da je 13. veljače 2020. godine na Internet stranicama Porezne uprave objavljen poziv poreznim obveznicima na dobrovoljni ispravak poreznih prijava koji u cijelosti možete pronaći u privitku objave.

 

 

29092020 Poziv za objavu