VAŽNO! Javni poziv korisnicima mjere za odgodu plaćanja dospjelih poreznih obveza

VAŽNO! Javni poziv korisnicima mjere za odgodu plaćanja dospjelih poreznih obveza

objavljeno u: Novosti

Porezni obveznici koji su zbog posebnih okolnosti u razdoblju od 20. ožujka do 20. lipnja 2020. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine imali pad prihoda/primitaka najmanje 50%, ostvaruju pravo na primjenu mjere Oslobođenje od podmirivanja poreznih obveza.

Mjerom je određeno da će se porezni obveznik osloboditi od plaćanja obveza poreza i drugih davanja koje mu dospijevaju počevši od 1. travnja do 20. lipnja 2020.

 

Porezna uprava će po službenoj dužnosti provesti ovu mjeru na temelju podataka kojima raspolaže. Međutim, kako je moguće da podaci kojima Porezna uprava raspolaže ne odražavaju stvarni pad prihoda/primitaka najmanje 50% te s obzirom na činjenicu da Porezna uprava trenutno ne raspolaže podacima za sve porezne obveznike, Porezna uprava uputila je javni poziv korisnicima mjere za odgodu plaćanja dospjelih poreznih obveza za:

  1. Dostavu dokumentacije kojom dokazuju pad prihoda/primitaka u odnosu na podatke kojima raspolaže Porezna uprava
  2. Dostavu podataka o prihodima/primicima poreznih obveznika za koje Porezna uprava ne raspolaže podacima​

Porezni obveznici koji smatraju da udovoljavaju kriterijima u upućenom javnom pozivu, mogu u nadležnu ispostavu Porezne uprave dostaviti traženu dokumentaciju do 20. srpnja 2020.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Izvor: www.porezna-uprava.hr