Otkazuje se izlet Land art staza Stražica-Sapaćica na Ćićariji (Učka) zbog najavljenog lošeg vremena

Otkazuje se izlet Land art staza Stražica-Sapaćica na Ćićariji (Učka) zbog najavljenog lošeg vremena

objavljeno u: Novosti

Dragi članovi!

Zbog najavljenog lošeg vremena za vikend koji nam prethodi OTKAZUJE SE izlet Land art staza Stražica-Sapaćica na Ćićariji (Učka), koji je bio najavljen za subotu, 08.09.2018.

U nadi da će nas vrijeme poslužiti slijedeći vikend, najavljujemo novi datum izleta za subotu, 15.09.2018.

Svi zainteresirani članovi svoj dolazak obavezno moraju potvrditi na mail uo.rijeka@hok.hr najkasnije do 12. rujna 2018. g. (srijeda)!

Okupljanje sudionika je kod planinarskog doma Poklon u 8:30 sati!!!

 

UKRATKO O IZLETU:

U sklopu projekta “Dan aktivnog kretanja” Udruženje obrtnika Rijeka organizira planinarski izlet Land art staza Stražica-Sapaćica na Ćićariji (Učka) u subotu, 15. rujna 2018. godine za svoje članove te članove njihove uže obitelji.

Duž 6,5 km duge staze, koja prolazi kroz lijepe šume i pašnjake Ćićarije te izbija na čak četiri vidikovca s divnim pogledima na Istru, nalazi se 20 land art radova, na mjestima gdje bi najmanje očekivali da ćete naići na umjetničko djelo. Umjetnik Boris Pecigoš i djelatnici Parka prirode Učka htjeli su da ovo bude lagana staza kojom mogu proći i ljudi koji nisu vični planinarenju, obitelji s djecom i starije osobe.

Ipak, dobro je imati čvrste cipele (planinarske gojzerice ili trekking tenisice). Odjenite se prema najavljenim vremenskim prilikama. Planinarski štapovi nisu nužni, ali ako ih imate, svakako će vam olakšati hodanje. Ponesite i „sendvič za po putu“ te dovoljno vode.

Udruženje obrtnika Rijeka će snositi trošak male okrijepe te će stoga nakon hodanja za sudionike izleta biti pripreman ukusan kotlić.