Poziv na otvoreno Savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti

Poziv na otvoreno Savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti

objavljeno u: Novosti

Otvoreno je e-savjetovanje na temu „Savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti“.

Ovaj Pravilnik donosi se temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti („Narodne novine“, br. 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17).

Pravilnikom se propisuje program i način stjecanja znanja osoba koje obavljaju poslove, odnosno sudjeluju u proizvodnji, prometu kozmetičkih proizvoda, a koji na svojim radnim mjestima dolaze u neposredan dodir s kozmetičkim proizvodima, te osoba koje se u pravnim osobama, odnosno kod fizičkih osoba koje samostalno obavljaju djelatnost pružanjem higijenske njege pučanstvu (javna kupališta, “wellness” centri, kozmetički saloni, brijačnice, frizerski saloni, saloni za masažu, saloni za manikuru, pedikuru i sl.), kao i one osobe koje rade na poslovima unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice, a koje moraju imati potrebna znanja o sprečavanju bolesti prije početka rada, odnosno obnavljati svakih pet godina.

Nadalje, Pravilnikom se propisuje organizacija i program tečaja za stjecanje potrebnog znanja, duljina trajanja tečaja, edukacija predavača, način provjere znanja i izdavanje potvrde o provjeri stečenog znanja.

 

Cjelokupnu dokumentaciju možete naći na idućem web linku: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=7822, kao i u dokumentu u prilogu.

 

Molimo Vaše mišljenje i komentare u pismenom obliku dostaviti na mail: cehovi@hok.hr do 16. srpnja 2018 (ponedjeljak).

Savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti (1)