Udruženi riječki obrtnici dobivat će struju 25,5 posto jeftinije!

Udruženi riječki obrtnici dobivat će struju 25,5 posto jeftinije!

objavljeno u: Novosti

Od početka financijske krize u Hrvatskoj je ugašeno je više od dvadeset tisuća obrta, od čega oko tisuću na riječkom području. Udruženje obrtnika Rijeka pokrenulo je zajedničku nabavu električne energije i ostaloga što treba brojnim obrtnicima, koji će tako značajno uštedjeti i lakše poslovati.

Članovi Udruženja obrtnika Rijeka ubuduće će električnu energiju plaćati po cijeni nižoj za 25,5 posto! Zajednička nabava novost je u riječkoj udruzi obrtnika, Ovaj projekt, prvi takav u Hrvatskoj, pokrenut je da bi se zaustavilo zatvaranje obrta, čega bi vjerojatno u proteklom teškom razdoblju bilo puno manje da je već tada bilo više sličnih povlastica.

Sada će, prema novome ugovoru s HEP-om, za 2700 obrtnika s riječkoga područja struja biti jeftinija za više od četvrtine. Toga ne bi bilo da obrtnici ne posluju dobro, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Rijeke Darko Sertić i dodaje da je u programu zajedničke nabave već više od 40 tvrtki.

Za život obrtnika posebno je važno pružanje usluga, a tek manjim dijelom žive od proizvodnje. Stoga je važno da građani troše – jer ako ne troše, obrtnici nemaju posla. No to je tek jedan od problema, među kojima se ističe i teško naplaćivanje usluga. Treći čimbenik je sve manje mladih koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, pa prema tome i sve manje takvih profila na tržištu rada.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić nada se da će nova politička garnitura znati prepoznati navedene probleme te da će konačno stanje u gospodarstvu krenuti nabolje. O novoj, značajnoj pogodnosti zajedničke nabave i ostalim aktualnostima vezanima za obrtnike, priču donosi Blanka Uzelac:

 

Preuzeto: http://radio.hrt.hr/